Czym usuwać rysy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kelok1
    Ambiente
    • 2008
    • 102
    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Czym usuwać rysy

Pozdro dla Dedzia, spotkanego dzis przed M1.
  • janusz_007
    Rider
    • 2007
    • 473

Czym usuwać rysy

witajcie.

przeszukalem szukajke ale nic nie namierzylem w tej sprawie mam pare rys ma drzwiach od strony kierowcy.niektore sa ttakie powierzchowne, a niektore sa do podkladu. wiem ze tych do podkladu pewnie nie skasuje, i pewnie na nie i polerka nie pomoze, ale te mniejsze czym skasowac? mam lakier metalic, i czy do takich mniejszych rys mozna zastosowac paste lekkoscierna? jakas k2 albo cos takiego?
    czym takie rzeczy usuwacie?
    dzieki za odpowiedz
    VW Golf V black;DD ---> 1.9TDI BXF 08" DD

Komentarz

• marianek
      Classic
      • 2007
      • 26

pasta tempo lekkoscierna

Komentarz

• janusz_007
        Rider
        • 2007
        • 473

czyli jednak mozna to uzyc no i juz super bo myslalem ze na metalicach nie wolno ale skoro tak to super
        VW Golf V black;DD ---> 1.9TDI BXF 08" DD

Komentarz

• bastek016
          Ambiente
          • 2005
          • 163

to nie jest taka prosta sprawa z tymi rysami i pastą tempo musisz bardzo uważac i nie szorować mocno bo lakier moze sie zmatowić najlepiej nie rob tego super dokładnie tylko leciutko scieraj , co każde mycie auta lepiej kilka razy delikatnie niż jeden raz a potem płakac że lakier stracił połysk

Komentarz

• Adamu
            L&K
            • 2006
            • 1384

ja polecam Scratch X firmy meguiars. delikatnie sciera, bardzo delikatnie i trzeba sie naszorowac ale efekt powala

zajrzyj też tu http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=10263

Komentarz

• Darek79
              Classic
              • 2007
              • 33

spróbuj pastą lekkościerną typu tempo lub podobne, tylko poleruj bardzo delikatnie, miekką szmatka, później nałóż jakieś mleczko nabłyszczające, najlepiej w kolorze nadwozia, ponieważ po paście lekkościernej zostają maleńkie odbarwienia, najbardziej są widoczne na masce ale na drzwiach nie powinno być tak dużego problemu z tymi odbarwieniami bo światło pada bod innym kontem.
              POWODZENIA

Komentarz

• sosna1
                Rider
                S_OCP Member
                • 2007
                • 463
                • Octavia II (1Z3)
                • BGU 1.6 MPI 102 KM

Możesz spróbować pastą polerską "Farecla"tylko zamiast szmatki najlepiej użyj mokrej waty(rada lakiernika)u mnie to działa,natomiast z pastą "Tempo" to bardzo ostrożnie bo kiedyś spróbowałem i z małej ryski powstał matowy placek który wyglądał tragicznie.Powodzenia.
                Marcin

My ©koda is fantastic

Komentarz

Pracuję...